Brætspil er noget af det sjoveste og mest underholdende man kan lave med sin familie og venner.


For mange er brætspil dog også en sport og for nogle endda meget professionelle spillere som lever af at spille internationalt. Her tænker vi mest på spil som 
SkakBackgammon og Poker.

I mellemøsten er mange brætspil oprindeligt opstået for flere tusinde år tilbage ca. år 5780 (Kr.f)., som dengang opstod på baggrund af ting man kunne finde i naturen som træ og sten, og måske en spilleplade tegnet i sand. Men brætspil opstod typisk fordi folk kedede sig, det galt derfor om at lave nogle simple brætspil, og så finde på et regelsæt som kunne gøre det til en udfordring at spille mod hinanden.

I nyere tid er brætspil mere blevet en industri, som også handler om at udvikle spil på mange plan så som humor, intelligens, fysik, hurtighed. Specielt i Danmark er vi godt med på at skabe innovative brætspil. Spillehulen har et samarbejde med flere danske spiludviklere som f.eks. GameInventors der er en forholdsvist ny virksomhed, der hjælper mange iderige opfindere med af få deres spil produceret og få dem distribueret ud til den brede befolkning, men også privat personer med en god ide som BodyIQ er et helt nyt og meget spændende firma.

Der mange kategorier inden for brætspil:

  • Klassiske brætspil er dem som har haft stor udbredelse igennem de sidste mange år, og som er fast inventar hjemme hos bedstemor og bedstefar. De mest udbredte spil vi sælger er typisk MatadorLudoBackgammon og Skak.
  • Quizspil er blevet super populære som familiespil og spil med venner. Vi har sikkert alle en lidt klog onkel, som skal have lov til at fortælle alle om hvor meget han ved om alting. Trivial Pursuit har i de sidste årtier været det ledende inden for quizspil, men nye som Cranium ogBezzerwizzer har gjort dem kunsten efter de sidste par år.
  • Hovedbrud er normalt baseret på alenespil, men der kan faktisk gå sport og præstige i at gennemføre hovedbrud på hurtigt tid eller på færreste træk. Det mest udbredte hovedbrud Rush Hour fra ThinkFun, og Anti-Virus og RoadBlock fra SmartGames.
  • Træspil er meget populære til skoler, institutioner og caféer, og det er hovedsalig skakkalaha som der efterspørges. Vi har også træspil som er god træning til balanceevnen som klodsmajor.
  • Hold/gruppe brætspil er typisk spil som Ludobilledelotteri og vendespil (memoryspil).
  • Rollespil er i de senere år blevet meget polulært i den virkelige verden, men mange at de spil som spilles er baseret på rollespil fra brætspil. Mange bræt-rolle-spil er meget stategiske og kræver typisk grundig gennemgang af regelbøger inden spil start. En hel del rollespil er kun lavet på Engelsk som World of Warcraft, men nogle har også Dansk oversættelse som f.eks. Settlers.

I Spillehulen har vi valgt at dele vores brætspil ind i grupper efter alder.

Varen er nu i din indkøbskurv